(©MN Press)
(©MN Press)

Spektakl u Kruševcu: Ponovo o trofeju odlučuju Partizan i Vojvodina

Vreme čitanja: 3min | čet. 12.10.23. | 08:14

Prethodne sezone ove ekipe su igrale sva tri finala, a večeras će voditi bitku za pobedu u Superkupu (19.00 časova)

Samo jedan tim može sezonu da započne sa trofejom u rukama. Takvu priliku na startu nove takmičarske godine imaju odbojkaši Partizana i Vojvodine. Njihov obračun u Superkupu odigraće se večeras od 19.00 časova u Kruševcu (RTS 2, Arena Premium 3).

Tokom prošle sezone ove dva ekipe su se pitale za sve, raspodela pehara je samo od njih zavisila... Taj trend se nastavlja i sada jer Superkup igraju ekipe koje su došle do kraja dva glavna takmičenja u prošloj sezoni. Da li će i u nastavku imati najvažnije uloge - znaće se kad se malo zahuktaju prvenstvo i kup.

Izabrane vesti

Partizan je do borbe za Superkup stigao kao aktuelni šampion, tačnije crno-beli su uzeli sva tri trofeja - tako da će braniti tron u svim domaćim takmičenjima. Vojvodina je priliku da se bori za Superkup dobila kao finalista Kupa.

U odnosu na situaciju od pre godinu dana kada su Novosađani istrčali na teren kao favoriti, pa doživeli iznenađujući poraz, sada su prognoze ipak drugačije...

Ekipa Bojana Janića je u velikoj meri ostala ista, tako da joj se daju veće šanse i danas, a i generalno na svim frontovima ove sezone.

Na poziciji korektora igraće i dalje kapiten Milija Mrdak, a sa njim u dijagonali dizač koji je stigao iz Ribnice Predrag Bićanin. Primači servisa su Luka Tadić i povratnik Lazar Marinović, a srednji blokeri starosedeoci Novica Bjelica i Dušan Petrović. Novi libero je Miloš Krsteski, koji je do ponedeljka bio sa reprezentacijom, pa je prve utakmice na toj poziciji igrao Petar Popović.

Vojvodina ima i novu ekipu i novog trenera. Započeli su Novosađani drugačiju priču nego ranije, oslonili su se pre svega na svoju školu, a ne na moćna pojačanja...

Na klupi je Slobodana Boškana zamenio Marko Narančić. Na poziciji dizača je u prvom kolu igrao mladi i talentovani Matija Milanović, koji će se razvijati uz iskusnog Žarka Kisića. Žarko Ubiparip je ostao na mestu primača servisa, a uz njega je prethodnu utakmicu započeo Igor Langundžin, koji je zamenio bolesnog Lazara Bajandića. Srednji blokeri na otvaranju bili su Andrej Rudić i Filip Savovski, korektor Luka Stanković, a libero Stefan Negić. Sigurno da se večeras očekuju promene i da će Narančić poslati najjači mogući sastav na megdan Partizanu.

Četa iz Novog Sada je sezonu otvorila sa dva trijumfa - u Kupu protiv Novog Pazara i prvom kolu prvenstva u duelu sa Jedinstvom iz Stare Pazove. Treći vezani trijumf pokušaće da ostvare večeras, mada u meč ulaze svesni da za pobedu ima veće šanse protivnik.

"Partizan je apsolutni favorit, ove sezone brani sve trofeje. No, siguran sam da će naša mlada ekipa, željna dokazivanja, dati sve od sebe. Iako većina igrača nije igrala ovakve utakmice, svakog dana treniraju za to i siguran sam da ćemo da ćemo pružiti maksimum i pokazati se i što boljem svetlu", rekao je pred meč srednji bloker Andrej Rudić.

Slična očekivanja ima i trener Narančić...

"Svesni smo da je Partizan favorit. Ima dobru ekipu, malo promenjenu u odnosu na prethodnu, igrači su iskusni, dok mi imamo novi podmlađeni tim. Međutim, mi ćemo ove sezone na svakoj utakmici ići na pobedu, bez obzira na to da li smo favoriti ili ne, pa će tako biti i ovoga puta. Ja sam već sada ponosan na moje igrače, jer znam da će dati sve od sebe i da će se boriti maksimalno za pehar Superkupa", podvukao je Narančić.

Superkup je do sada osvajala Crvena zvezda pet puta, Vojvodina ima četiri pehara, Novi Pazar dva, a Partizan jedan.

Večeras će ili crno-beli doći do drugog ili Lale do petog.



tagovi

OK PartizanOK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara